Десетки издирват безуспешно баба Елена, дъщеря ѝ разказа истината

Отива до пощата в центъра на Чепеларе да си вземе пенсията и изчезва

11.01.2023 | 17:55 Редактор: Елеонора Танева

Повече от 70 души издирват 77-годишна жена от Чепеларе. Елена Паскова е в неизвестност от понеделник. В акцията участват полицаи, пожарникари, планински спасители, горски и доброволци.

В понеделник възрастната жена отива до пощата в центъра на Чепеларе да си вземе пенсията. В този ден дъщеря ѝ я вижда за последно

"Облечена е не като за ходене из гората. Тя е с дълго палто, но е с токчета, с панталон. Отишла е да си вземе пенсията. След което брат ми се прибира от работа и започва да я търси в 2 часа на обяд, успява да се свърже с нея по телефона, тя му казала, че се е изгубила, че има около нея река и гора. Оттам се активира полиция, пожарна", разказа дъщерята на изчезналата - Донка Кинчева.

Елена Пасков е заснета от камера в подножието на връх "Мечи чал" при долната станция на лифта. Издирването започва оттам, още в понеделник вечерта. В акцията са включени следово куче и термокамера.

"Предполагахме, че лицето е в този район, най-логично, като до вечерта до 1 часа абсолютно всички екипи основно претърсихме района. Вчера основно отново го минахме този район и съсредоточихме усилията в района на междинната станция и горна станция с идеята, че е възможно да е достигнала дотам", обясни началникът на РУ-Чепеларе, Милован Давидов.

Днес районът отново е претърсен. В акцията се включиха и доброволци. Появи се сигнал, че жената е забелязана днес в Пампорово.

"Една жена се обади, че я е видяла, твърди че е същата жена, че се е разминала с нея, показахме снимка и в момента това, което прави полицията тук, е да проследи камерите на входа, всяка част, дали изобщо е същата жена и дали е влизала в Пампорово или не е. Дали търсим по грешна следа или не, но сме длъжни да проверим всяка една следа", не губи надежда да види майка си Донка Кинчева.

Издирването продължава. Близките призоваха, ако някой има информация за жената, да се обади на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР.

Вижте повече в репортажа.